vreme

ZAKLJUČEK ORGANIZIRANE VADBE V OKVIRU TEKAŠKE VADBE V MARIBORU

Kmalu bo minilo 11 let odkar se nas je zbralo nekaj tekaških zanesenjakov in smo pričeli z organizirano skupinsko vadbo teka, ki smo jo poimenovali Tekaška vadba v Mariboru. Prvotna lokacija je bil Betnavski gozd v Mariboru in se nas je zbralo 5 do 10, kasneje tudi nekaj več. Po določenem času smo menjali lokacijo zbiranja in našli 2 bolj primerni – pri Ledni dvorani v jesensko – zimskih mesecih in pri Lesarski šoli spomladi in poleti. Bilo nas je vedno več, mladih, starejših, srednjih let, zelo različnih profilov, vsem pa je bilo skupno veselje do druženja, gibanja v naravi in aktivnega preživljanja tisto malo prostega časa nasploh. Bilo nas je vedno več, včasih tudi preko 30, skupno smo se pričeli udeleževati naših najbolj pomembnih tekaških prireditev, organizirali smo tekaške tabore v času prvomajskih praznikov, kjer smo z zanimivimi gosti spoznavali skrivnosti teka, ki je postajal vedno popularnejši. Tudi zaključki koledarskih let so bili skupni, kjer smo analizirali preteklo sezono in delali načrte za naprej. Občasno smo se poveselili ob rojstnih dnevih nekaterih naših članov, skratka postali smo prava tekaška družina, poznana daleč naokoli. Ljudje so prihajali, spoznavali način našega dela, nekateri ostali dalj časa, drugi so nas tudi zapuščali, kar je bilo ob tako velikem številu udeležencev normalno. Pred slabimi tremi leti pa je v to našo idilo zarezala korona in nič ni več bilo tako kot prej. Ljudje so zbolevali, čutili posledice, nekateri so se bali ponovnega druženja, ko je to spet bilo možno in bilo nas je vedno manj. Mislim, da se naša Tekaška vadba od takrat naprej ni več pobrala. Ostali smo samo najbolj vztrajni, malokdo se nam je ponovno pridružil, še manj je bilo tistih, ki bi prišli na novo. Ostalo nas je tako malo, da s Heleno nisva več razmišljala o organizaciji Tekaškega tabora, novoletna druženja so odpadala, na tekme nas je skupaj odhajalo samo nekaj. In tako sva s Heleno pričela razmišljati, da je ta zgodba najbrž izpeta. Po dolgotrajnem in tehtnem razmisleku sva se torej odločila, da je verjetno najbolje, da ta naša skupna druženja dvakrat tedensko prepustiva vam samim, če boste za to še imeli interes in se posvetiva drugim in (mogoče?) drugačnim izzivom. Tako sva na vadbi dne 21. decembra 2022, ko nas je bilo skupaj samo še 8 (vključno z nama s Heleno) objavila, da je organizirane vadbe v okviru Tekaške vadbe v Mariboru z Novim letom 2023 konec.

Naj to obvestilo torej služi kot informacija za vse tiste, ki boste iskali najine kontakte, da bo ta spletna stran aktivna še do maja 2023, vključno z e-mail naslovi, povezanimi z njo, po tem terminu bo vse skupaj ugasnilo.

Če si pa bi kdo želel koristiti usluge, ki jih bova kljub vsemu še nudila, kot je individualni program treningov, individualna ura teka z enim od naju oz. masaže, ki jih ponuja Helena, naj kontaktira dobro znane kontaktne podatke oz. najde več podrobnosti na tej spletni strani, dokler bodo še na voljo.

Ostanite zdravi, ostanite aktivni in kot zmeraj – tudi v bodoče naredite nekaj zase!

Borut & Helena

aktualno

termini

kontakt

partnerji

sponzorji