vreme

Poročilo – 3. Tekaški tabor s Heleno Javornik

Za nami je 3. Tekaški tabor s Heleno Javornik, ki se je v času od 30. aprila do 3. maja 2015 odvil v Vrsarju na Hrvaškem. Udeležilo se ga je 43 ljubiteljev teka in rekreacije (38 odraslih in 5 otrok). Ob zelo ugodnem vremenu smo tudi letos brez težav izpeljali ves tekaški program, skupaj s teoretičnim delom.

Že prvi dan so se udeleženci spoznali s tekaškim terenom v čudovitem zelenem okolju v neposredni bližini morja in opravili uvodni tek “ogrevanja”. Drugi dan dopoldan je sledil intervalni trening, popoldan pa delavnica z videoanalizo tehnike teka. Tretji dan je udeležence čakal “tempo tek” in popoldan vaje v fitnesu, zadnji dan pa je bil že tradicionalno na programu dolgi tek.

Ob večerih je sledil še teoretični del s predavanji, ki so se razvila v dolge in pestre debate. Helena in Borut sta pripravila prispevke z naslovi:

  • predstavitev Helene Javornik
  • Zakaj in kako tečemo
  • Vaje za moč, krepitev, stabilizacijo in raztezanje (Helena)
  • Bazalni metabolizem
  • Tek in prehrana
  • Muskelfiber
  • Uspelo mi je (ni). Kaj pa zdaj?

Med drugim je bil napovedan tudi že 2. Tekaški vikend s Heleno Javornik, ki bo od 25. do 27. septembra 2015 potekal v Bovcu (hotel Mangart).

Jerica in Radivoj pa sta predstavila Tekaško avanturo v Tuniziji, ki sta se je udeležila v januarju 2015.

V okviru tekaškega tabora je bil izveden tudi voden ogled Vrsarja, na katerem so udeleženci spoznali nekaj zanimivosti o tem malem ribiškem mestecu ter se tako podružili še zunaj “tekaških ovir”.

Za fotografije je posrkbel naš kolega Darko. Fotogalerija je dostopna tukaj.

Upoštevaje prve vtise, zadovoljne obraze udeležencev ter rezultate ankete, lahko 3. Tekaški tabor s Heleno Javornik ocenimo kot zelo uspešen. Udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo, sodelovanje in energijo ter obljubljamo, da bodo naši tekaški tabori in tekaški vikendi tudi v prihodnje tako pestri in polni tekaških užitkov. Pa veliko dobrih tekaških rezultatov vam želimo!

 

aktualno

termini

kontakt

partnerji

sponzorji